Goede doelen

Gezamenlijke goede doel: Muziek op recept

De Lions clubs uit de regio, Anna Paulowna, Den Helder, Texel en Wieringen e.o., hebben een aantal jaren geleden de handen ineen geslagen om voor de wijnactie een gezamenlijk regionaal goed doel te ondersteunen. Het gezamenlijke goede doel is in het ziekenhuis muziek maken voor patiënten. Aangetoond is dat muziek een positieve uitwerking heeft op het welzijn van mensen. Het geeft o.a. ontspanning en afleiding en geeft vrolijkheid en plezier!

Muziek in het ziekenhuis brengt een lach op het gezicht van een patiënt en zo valt de stilte van behandelingen en ziek zijn voor even weg.

Een muzikaal team brengt een divers repertoire aan muziek op alle afdelingen van het Helderse ziekenhuis en bestaat uit medewerkers van Noordwest en docenten en goede cursisten van het lokale cultureel centrum Triade. Alle muzikanten komen uit de regio.

Lokale goede doelen:

Den Helder

Het hospice Zorg aan Zee heeft eigenlijk geen toelichting meer nodig: “De goede zorg voor hun gasten in de laatste levensfase”. De Lions vinden het belangrijk om het Hospice een hart onder de riem te steken en te waarderen voor hun goede werk.

Het logo van het Hospice is een vlinder, het ultieme symbool van leven, dood en wedergeboorte. De rups kruipt over de grond, zich enkel bewust van datgene in zijn directe omgeving. Dan eindigt het bestaan zoals hij dat tot nu toe kende. Er breekt een tijd van stilte aan. En dan is daar het nieuwe begin. Op het moment dat hij zijn vleugels uitslaat en zweeft, weet hij pas waar hij het voor heeft gedaan. Hoe mooi is dat.

Anna Paulowna

Samen technologie ontdekken. Dit doen kinderen samen in de inloop van Junior IOT Breezand.

Stichting Junior IOT werd tien jaar geleden opgericht met één duidelijke missie: jonge mensen op een inspirerende manier in contact brengen met techniek en technologie. Door op jonge leeftijd ervaring op te doen met uiteenlopende technische projecten, krijgen kinderen en jongeren een beter beeld van hun interesses en talenten. Dit helpt hen bij het maken van doordachte keuzes voor hun verdere opleiding of beroepskeuze.

Met trots kunnen we melden dat Stichting Junior IOT sinds mei 2024 een nieuwe Makerspace (werkplaats) in Breezand heeft geopend. Deze werkplaats is vrijwel elke zaterdag van 12.00 tot 17.00 geopend voor de Junior IOT inloop. Tijdens deze middagen werken terugkerende bezoekers zelfstandig aan hun eigen projecten. Je ziet de juniors dan vaak bezig met solderen en programmeren, waarbij ze leren door samen te werken en elkaar te ondersteunen. Deze praktische aanpak bevordert niet alleen technische vaardigheden, maar stimuleert ook samenwerking en creatief denken.
Onze deelnemers, de "juniors", variëren in leeftijd van 7 tot 70 jaar. Kinderen jonger dan 10 jaar worden vaak begeleid door een ouder. Toegang tot de werkplaats is altijd gratis, omdat we willen dat iedereen de kans krijgt om met techniek te experimenteren. Daarnaast benutten onze begeleiders de zaterdagmiddag om samen plannen te maken voor de verdere ontwikkeling van de werkplaats en om te werken aan nieuwe initiatieven.
Om ons aanbod verder uit te breiden, streven we naar de aanschaf van een lasersnijder voor de werkplaats in Breezand. In onze Makerspace in Alkmaar werken de juniors al zelfstandig met dit high-tech apparaat. De kosten voor de aanschaf bedragen ongeveer €4.500. Met behulp van de Lions Anna Paulowna hopen we, door middel van de jaarlijkse Wijnactie, de benodigde financiële middelen bijeen te brengen.
Dankzij jullie steun kunnen we jongeren blijven inspireren en hen de tools geven om hun technische talenten te ontwikkelen. Samen bouwen we aan de toekomst!

Wieringermeer e.o.

Het dorpshuis van Stichting Dorpshuizen Westerland brengt mensen samen.
“De Stichting stelt zich het instandhouden, het beheer en de exploitatie ten doel van een dorpsgebouw met bijbehoren, in samenhang met de naastliggende Nicolaaskerk te Westerland, die tezamen voorzien in de behoefte aan geschikte lokaalruimte voor activiteiten en dienstverlening van alle plaatselijke instellingen op maatschappelijk,levensbeschouwelijk, recreatief en cultureel gebied, en voor wat het kerkgebouw betreft met inachtneming van een zodanig gebruik dat dit geschikt blijft voor de eredienst”.